Sarajevo, 14.10.2023. Finale ekipne Jadranske Ju-jitsu lige za leto 2023.

V rednem delu je nastopilo devet klubov iz šestih držav – Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Bolgarije in Makedonije. Na finalnem turnirju so v polfinalu moške kategorije nastopile ekipe Minotaur Banja Luka, Slavija Istočno Sarajevo, Loznica iz Loznice in JJK ADK iz Maribora. JJK ADK Maribor je proti Slaviji izgubil z rezultatom 5:2, ekipa Minotaur je premagala ekipo Loznice. V finalu je bila boljša ekipa Minotaur z rezultatom 4:3 in osvojila Ligo 2023. 

Prvič od obstoja Jadranske lige so nastopile tudi ženske ekipe. Nastopile so ekipe; Jahorina iz Pal, Slavija iz Istočnega Sarajeva in mešana ekipa JJK ADK Maribor - KBV Fudoshin. Vse tri ekipe so dosegle po eno ekipno zmago, zmagala je ekipa Slavije z več osvojenimi zmagami posameznic. Ekipa JJK ADK Maribor - KBV Fudoshin je osvojila končno drugo mesto.

Ekipa JJK ADK Maribor – moški: Roki Kikec, Filip Žavcer, Peter Golob, Maks Gorjup Zupančič, Tristan Zemljič in Žan Sedevčič

Ekipa JJK ADK Maribor - KBV Fudoshin – ženske: Lara Žižek, Alin Kokol, Selina Soufi, Zala Kostanjšek in Špela Cizej

Jadranska liga v ju-jitsu je že vrsto let edina delujoča liga v ju-jitsu v evropskem prostoru. Čestitke za dosežen rezultat!

Jadranska liga 2023 SLO ekipe

 

Skupinska slika Jadranska liga 2023